Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Odpoveď ZSE na výpadky elektrickej energie

SÚBOR
Dátum: 20.12.2021
Autor: Zástupca starostu obce
Počet videní: 2804
Odpoveď ZSE na výpadky elektrickej energie

Na základe opakovanej sťažnosti starostu obce Kalinkovo - Jozefa Konráda, zverejňujeme odpoveď spoločnosti Západoslovenská distribučná a.s.

Vážený pán Konrád,

spoločnosť Západoslovenská distribučná, a.s. sa s Vašou žiadosťou ohľadom častých výpadkov v lokalite Kalinkovo zo dňa 09. 12. 2021 dôkladne oboznámila, preverila skutkový stav veci a dovoľuje si k nej uviesť nasledovné.

Po preverení informácií potvrdzujeme, že v oblasti Kalinkovo a Hamuliakovo evidujeme v poslednom období zvýšený počet krátkodobých vypnutí linky V 350, ktorými sme sa už intenzívne zaoberali. Vykonali sme analýzu výpadkov a obhliadku daného úseku vedenia. Výpadky boli spôsobené nárazom labutí do vedenia, ktoré si v danom úseku vytvorili zimovisko.

Na základe zistení sme bezodkladne prijali účinné opatrenie, ktoré eliminuje kolízie a výpadky na minimum- inštalácia odkloňovačov letu vtákov na rizikový úsek vedenia. Inštaláciu odkloňovačov na linke V 350 sme ukončili dňa 15. 12. 2021.

Zároveň sme zabezpečili zmenu zapojenia linky V 350 a V 405 za účelom minimalizovania počtu odberných miest na ktoré by mohli mať dosah prípadné výpadky spôsobené v budúcnosti labuťami.

Za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme a veríme, že prijaté opatrenia prispejú k zvýšeniu kvality dodávky elektriny a spokojnosti odberateľov.

Vzhľadom na uvedené skutočnosti a nepredvídateľnú migráciu labutí nedokážeme výpadkom v tejto súvislosti úplne zabrániť. Ďakujeme za pochopenie.

V prípade nejasností nás kontaktujte na zákazníckej linke 0850 333 999, ktorá Vám je k dispozícii v pracovných dňoch od 7.00 do 19.00 h alebo písomne.

S pozdravom
Západoslovenská distribučná, a.s.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Obec Kalinkovo_RE 95080285 Veľkosť: 138.5 kB Formát: pdf Dátum: 20.12.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.