Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Veľký čierny rotvajler

Vyriešený
Prijatý: 14.11.2022
Zodpovedaný: 08.12.2022
Autor: Anonym
Zodpovedal: Starosta obce

Podnet:

Dobrý deň.
Dnes mi vbehol do dvora veľký čierny rotvajler. Tento pes sa často sám potuluje v Aleji Hrušov, aj včera doobeda tadiaľ behal. Je možné nejako zakročiť proti takýmto nezodpovedným majiteľom, aby ich pes neohrozoval deti, ktoré ráno chodia do školy? Ďakujem.


Odpoveď:

Dobrý deň,

Na úvod sa chcem ospravedlniť, že tak neskoro reagujem na Váš podnet. Ak sa jedná o takýto prípad voľne pohybujúceho sa (nebezpečného) psa po obci, je dôležité to oznámiť čo najskôr na obecný úrad. Obec má podpísanú zmluvu na „Odchyt a umiestnenie túlavých psov do karanténnej stanice alebo útulku § 22 ods. 10 zákona o veterinárnej starostlivosti“. Ak obec požiada o túto službu, je psík odchytený a umiestnený do karanténnej stanice, pokým sa nenájde majiteľ psa. Samozrejme všetky náklady s tým spojené ako odchyt, umiestnenie a veterinárne vyšetrenie psa, sú fakturované obci a obec následne tieto náklady vymáha od zisteného majiteľa psa.

Ďakujem za Váš podnet v prípade otázok sa prosím kedykoľvek ozvite želám pekný deň.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.