Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako správne vytriediť obaly od syrov

SÚBOR
Dátum: 24.02.2023
Autor: Zástupca starostu obce
Počet videní: 3445
Ako správne vytriediť obaly od syrov

Rôzne druhy syrov sa balia do rôznych druhov obalov. Najčastejšie sú syry balené do plastového obalu, ale nájdu sa aj také, ktoré sú balené do papiera, hliníkového obalu, prípadne do kombinácie viacerých druhov obalov – napríklad plast a papier. Z výsledkov prieskumu, ktorý OZV ENVI - PAK realizovala v apríli minulého roka, vyplýva, že v triedení niektorých druhov obalov sa stále máme čo učiť. Plastové obaly od syrov triedi len polovica ľudí (52 %). Edukovať ľudí a upozorňovať na dôležitosť triedenia tak treba neustále.

Za rozhodnutím, v ktorom kontajneri nakoniec obal od syra skončí, však v konečnom dôsledku stojí spotrebiteľ. Preto je dôležité, aby bola verejnosť dobre informovaná o správnom triedení obalov. „Niektoré obaly nás vedia pri triedení trochu potrápiť, preto je potrebné rozumieť aj symbolom a informáciám uvedeným na samotných obaloch, tie sú pri správnom triedení veľmi nápomocné. Zároveň všetko, čo sa od obalu oddeliť dá, treba oddeliť a vytriediť samostatne,“ uzatvára Katarína Kretter.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
PlagatTriedenieobalovodsyrov Veľkosť: 421.7 kB Formát: pdf Dátum: 24.2.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.