Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Odvoz papieroveho odpadu

Vyriešený
Prijatý: 04.11.2021
Zodpovedaný: 29.12.2021
Autor: Andrej Škoda
Zodpovedal: Starosta obce

Podnet:

Dobry den, 2.8.2021 bola obcou zverejnena vyzva aby sme 12.08.2021 spristupnili nadoby na papierovy odpad za ucelom oznacenia, pretoze v budúcnosti sa budú vyvážať len označené nádoby. https://www.obeckalinkovo.sk/novinka/23837/spristupnenie-nadob-na-papierovy-odpad My sme nasu modru nadobu na papierovy odpad spristupnili este vecer 11.08. tato nadoba bola na druhy den vyprazdnena ale nebola oznacena. Pre istotu sme ju nechali na ulici cely dalsi den, ale nebola oznacena. Na obecnom urade nas informovali ze nadoba bude oznacena firmou ktora odnasa papierovy odpad pri dalsom odvoze. Nebola, ale smetiari mi povedali ze oni nadoby neoznacuju ze to mala zabezpecit "starostka" (sic.) Naposledy nam na brane nechali modre plastove sacky bez vysvetlenia. Dnes nam papierovy odpad z modrej nadoby nevyprazdnili, napriek tomu ze susedom s oznacenymi nadobami vyprazdnili. Rad by som sa opytal ako si mam tuto situaciu vysvetlit a ako ju vyriesit? Poznam dalsich 3 susedov ktorych maju rovnaky problem. tiez im dnes neodniesli smeti. Preco nase nadoby na papierovy odpad neboli oznacene 12.08.2021? Kde zozenieme nalepky? Modre plastove sacky sa predsa nedaju pouzivat na papierovy odpad! Dakujem za riesenie problemu.


Odpoveď:

Dobrý deň,

Na situáciu a nový systém zberu papiera v obci, sme upozornili a vysvetlili v tomto ozname obyvateľom.  

Dávame do pozornosti občanom, že sa mení systém zberu odpadového papiera v našej obci. V minulosti boli na tento účel na požiadanie zberovej spoločnosti MARIUS PEDERSEN a OZV ENVIPAK, dodané do domácností kontajnery v počte 254 kusov. Na požiadanie obce, o navýšenie kontajnerov o 400 kusov na triedený papier, nám zvozová spoločnosť a OZV oznámili, že nastal problém s dodávaním kontajnerov a mení sa systém zberu papiera, na systém vrecového zberu. Dovolíme si pripomenúť, že systém vrecového zberu nie je jednostranným rozhodnutím obce, odvoz vrecového zberu odpadu nastavuje pracovná skupina zložená z obce, zberovej spoločnosti „Marius Pedersen“ a „OZV- Envipak", ktorá triedený zber financuje. Aktuálne ešte prebiehajú stretnutia pracovnej skupiny, ohľadom zvýšenia intervalu odvozu triedených komodít. Zvoz papiera bude prebiehať spred domácností podobne, ako zvoz plastového odpadu ibaže v modrých vreciach, ktoré sú recyklovateľné a za naplnené vrece bude dodané prázdne. Domácnosti, ktoré majú kontajnery od obce ich môžu naďalej používať, alebo vrátiť na zberný dvor. Tak isto domácnosti, ktoré si zakúpili vlastné kontajnery ich môžu požívať. Zmena fakticky nastala v tom, že odvoz papierového odpadu bude možný, iba v modrých plastových vreciach, ktoré môžete vložiť zaviazané do kontajnerov. Upozorňujeme občanov, že v prípade keď nebude papierový odpad uložený vo vreciach a bude iba voľne umiestnený v kontajnerových nádobách, tak nebude papier pracovníkmi zberovej spoločnosti odvezený ! Pracovníci pri odvoze odpadu budú vyberať vrecia z nádob, preto je potrebné, aby boli vrecia riadne uzatvorené. Zbierať sa budú iba vrecia distribuované obcou, alebo zberovou spoločnosťou. V prípade, ak naplníte viac vriec, posádka zoberie všetky, ktoré vyložíte. Prosíme všetkých občanov, aby do vriec dávali len papier. Ak sa Vám vrecia minú skôr, o ďalšie môžete požiadať obecný úrad na tel: 02 / 4598 9107 kl. 104 Kartónové obaly nie je potrebné trhať na malé kúsky, stačí ich zložiť a zviazať do jedného balíka. Takto vytriedený papier, je potrebné vyložiť v deň odvozu pred svoje domy. Na zberovom dvore bude možné papier naďalej odovzdať v akomkoľvek množstve a spôsobe.

Ďakujem za Váš podnet v prípade otázok sa prosím kedykoľvek ozvite želám pekný deň.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.