Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Skolka len doobeda

Vyriešený
Prijatý: 02.09.2021
Zodpovedaný: 23.12.2021
Autor: Maria
Zodpovedal: Zástupca starostu obce

Podnet:

Dobry den pan starosta,
Rada by som sa opytala, ci je este mozne zmenit organizaciu materskej skolky tento a buduci tyzden. Vopred sme od pani riaditelky dostali mnozstvo informacii avsak to, ze cela skolka tento aj buduci tyzden bude fungovat len do 12:00 nam povedali az dnes rano 2.9. pri nastupe. Je to velmi narocne najst teraz narychlo pre rodica strazenie ci vybavit si dovolenky na tyzden a pol. Zdovodnenie skolky na tento krok je, ze deti su po prazdninach "poblaznene" ci velmi zive, ale ja to nevidim ako dostatocne zdovodnenie. Nebolo by spravne pristupovat k poprazdninovej adaptacii individualne, tak ako aj skolsky poriadok hovori, ze dieta ma pravo na individualny pristup respektujuci jeho moznosti a schopnosti? A ak dieta preukaze horsiu adaptaciu po prazdninach, tak sa tomu prisposobi cas straveny v skolke, ak dieta zvladne situaciu bez problemov, tak by malo mat pravo na plnohodnotne vzdelavanie v skolke cely den. Avsak najviac ma znepokojuje fakt, ze takto dolezitu organizacnu informaciu sme nedostali dostatocne vopred. Dakujem.


Odpoveď:

Dobrý deň,

Váš podnet som konzultoval s odborníkom „detská psychologička“ ktorá odborne zhodnotila situáciu a postup riadenia MŠ v Kalinkove. Hodnotenie odborníka korešponduje s postupom MŠ. Ak má MŠ naplánovaný adaptačný program, odporúča postupnú adaptáciu so skráteným pobytom dieťaťa v zariadení a postupnú celodennú starostlivosť. V každom prípade Vám odporúčam konzultáciu s pani riaditeľkou, ktorá spĺňa všetky kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti ako vedúca pedagogických zamestnancov .

Ďakujem za Váš podnet v prípade otázok sa prosím kedykoľvek ozvite želám pekný deň.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.