Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Informácia o priebehu výstavby Základnej školy Kalinkovo

Dátum: 15.07.2022
Autor: Zástupca starostu obce
Počet videní: 3647
Informácia o priebehu výstavby Základnej školy Kalinkovo

Vážení rodičia, priatelia školy, spoluobčania,

Dňa 01.07.2022 sa konalo stretnutie rady školy na ktoré sme boli pozvaní aj s pani riaditeľkou školy, aby sme oboznámili členov rady školy s postupom a jednotlivými procesmi týkajúcich sa opatrení a zabezpečení priestorov na chod školy v novom školskom roku. Po skončení rokovania som bol požiadaný predsedníčkou rady školy, aby som ako starosta obce (zriaďovateľ školy) informoval  oficiálnym spôsobom občanov o dianí a situácii v škole. Toto sú priebežne poskytnuté aspoň základné údaje o dianí a postupoch dotýkajúce sa výstavby školy v Kalinkove.

Firma, ktorá realizuje výstavbu Základnej školy odštartovala 6. júla rozsiahle rekonštrukčné práce v starej časti budovy, ktoré by mali prebiehať do 30. septembra, „ak nenastanú nejaké nepredvídané komplikácie“. Z tohoto vyplýva, že vyučovanie v novom školskom roku, ktoré má začať 5. septembra sa dočasne začne v náhradných priestoroch. Najmenší školáci by teda mali normálne zasadnúť do školských lavíc a to 1. a 2. ročník v priestoroch Obecného úradu a 3. a 4. ročník v priestoroch Kultúrneho domu. So žiakmi druhého stupňa budeme musieť improvizovať. Navrhované dištančné vyučovanie pre druhý stupeň by pre mnohých rodičov a deti bolo problematické, preto ho chceme minimalizovať. Z tohoto dôvodu sa žiaci druhého stupňa budú dočasne učiť v provizórnych náhradných priestoroch Obecného úradu, športového areálu, paintballového areálu ako škola v prírode a sú tu ešte aj ďalšie riešenia. Ako už informovalo vedenie školy na webovej stránke školy „Žiakov 2. stupňa a ich zákonných zástupcov budeme o priebehu a mieste septembrového vyučovania informovať posledný augustový týždeň prostredníctvom Edupage a triednych učiteľov“. Provizórne vyučovanie bude skromné a nie veľmi komfortné, ale ubezpečujem všetkých rodičov školou povinných detí, že je to len dočasné riešenie, ktoré je na preklenutie obdobia rekonštrukcie  interiéru v starej časti budovy školy a návratu do novo zrekonštruovaných priestorov.  Uisťujem Vás, že pravidelne, na každom kontrolnom dni,  žiadam zhotoviteľa tejto stavby o dodržanie stanoveného termínu realizácie celej rekonštrukcie, ale aj možnom predčasnom otvorení zrekonštruovaných priestorov. Musíme si uvedomiť, že to bude pre nás všetkých veľmi náročné obdobie ako pre deti, tak aj pre rodičov, verím však,  že to všetko spolu zvládneme a deti sa čo najskôr vrátia do vynovených moderných priestorov školy. 

Jozef Konrád
starosta obce Kalinkovo

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.