Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Počet obyvateľov obce Kalinkovo v roku 2021

Dátum: 20.01.2022
Autor: Zástupca starostu obce
Počet videní: 2281
Počet obyvateľov obce Kalinkovo v roku 2021

Počas roku 2021 pribudlo do obce Kalinkovo viacero občanov, žiaľ viacero nás aj opustilo. Prinášame Vám celkové štatistiky za rok 2021 o počte našich obyvateľov.

Celkový počet obyvateľov obce Kalinkovo k 31.12.2021 je 1477. Počet tak oproti roku 2020 narástol o 8 občanov s trvalým pobytom v obci.

Prírastky za rok 2021 spolu bol 60. Z tohto počtu bolo 42 osôb, ktoré sa prisťahovali a narodilo sa 18 detí (11 dievčat a 7 chlapcov).

Úbytky za rok 2021 spolu boli 52. Z tohto počtu bolo 24 osôb, ktoré zomreli a 28 osôb sa odsťahovalo.

Radi by sme opätovne prizvukovali na občanov, ktorí žijú v našej obci a niesú prihlásený na trvalý pobyt, aby tak urobili. Obec za takto neprihlásenú osobu nemá nárok na podielové dane zo štátneho rozpočtu (cca 200 € za osobu a rok) a nemôže výraznejšie rozširovať infraštruktúru v obci (cesty, chodníky...).

Proces registrácie na trvalý pobyt je veľmi jednoduchý a stačí Vám prakticky jedna návšteva obecného úradu, na ktorý si vezmete potrebné doklady.

Potrebujete:
● platný OP
● rodný list (len deti do 15 rokov bez platného OP)
● sobášny list
● osvedčený súhlas VŠETKÝCH vlastníkov nehnuteľnosti ak sa vlastníci nevedia dostaviť na OcÚ osobne súhlas podpísať (ak žiadateľ nie je vlastníkom)
● platný slovenský cestovný pas alebo osvedčenie o štátnom občianstve (pri prihlasovaní zo zahraničia)
● rozhodnutie súdu o zverení detí do výchovy (ak žiadateľ nie je rodič)

Lehota na vybavenie:
● na počkanie

Poplatok:
● bez poplatku

Ďalšie informácie:
● po prihlásení sa k trvalému pobytu na Obecnom úrade Kalinkovo je občan povinný vybaviť si nový OP na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru Senec
● občan sa z predchádzajúceho trvalého pobytu neodhlasuje, túto skutočnosť nahlási Mestskému / obecnému úradu v mieste predchádzajúceho pobytu Obecný úrad Kalinkovo.
● cudzí štátny občan podlieha registrácii pobytu na cudzineckej polícii na adrese Regrútska 4, 831 07 Bratislava.

Vlastníci nehnuteľností sa vedia prihlásiť na trvalý pobyt aj cez ÚPVS z pohodlia domova a to na adrese: https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?externalCode=ks_334080 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.