Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Parkovanie áut Alej Hrušov

Vyriešený
Prijatý: 01.04.2023
Zodpovedaný: 17.04.2023
Autor: Anonym
Zodpovedal: Starosta obce

Podnet:

Dobrý deň pán starosta. Prednedávnom som zachytila informáciu ohľadom plánov na kontrolu dodržiavania dopravných predpisov v obci, hlavne čo sa týka parkovania …Žiaľ neviem o tom nič viac, netuším v akom štádiu riešenia daná vec je, ale ako čerstvá mamička tlačiaca kočiarik som už niekoľkokrát bola vystavená ohrozeniu kvôli autám parkujúcim na chodníkoch hlavne v časti Alej Hrušov, kde nie je komunikácia uspôsobená na parkovanie áut. Viackrát sa mi stalo, že som musela s kočiarom zísť z chodníka pre parkujúce auto a akurát vtedy z konca ulice veľkou rýchlosťou cúvalo auto kuriérskej služby… Nemajú tie autá mať na koncoch ulíc svoje otočisko ? Veľakrát sú v uliciach poparkované autá, dokonca aj v križovatkách, lebo zákonných 5 metrov tam nie je dodržaných. Hlavne sa jedná o obyvateľov ulíc Astrová a Fialková, z menšej miery tiež Levanduľová, Nevädzová a Púpavová. Prosím poraďte mi ako mám postupovať. Ak nie je vo vašej moci pomôcť obyvateľom a mamičkám tejto obce, rada by som sa obrátila na kompetentnejšie úrady. Je to už žiaľ neúnosné a hraničiace so zdravím a životmi Kalinkovčanov. Ďakujem Vám.


Odpoveď:

Dobrý deň,

Ako som už viackrát uviedol v predošlých podnetoch obec Kalinkovo chystá Všeobecné záväzné nariadenie o miestnych daniach a miestnom poplatku, ktoré bude mať zreteľ aj na parkovanie vozidiel na verejných priestranstvách obce a ktoré bude podľa tohto VZN spoplatnené. Žiaľ neustálou meniacou sa legislatívou zo strany štátnych orgánov a to, (od roku 2021 umožnené parkovať, od 30. septembra 2023 neumožniť parkovať. V súčasnosti sa vládna moc nevie dohodnúť odkedy by zákaz parkovania na chodníkoch mal začať platiť. Na základe potreby neustáleho dopĺňania zákona o cestnej premávke a meniacu sa legislatívu zo strany štátu, obec nevie efektívne reagovať, aby schválila VZN, ktoré by tak spĺňalo všetky zákonom povinné predpisy všetkých účastníkov cestnej premávky. Touto cestou chcem opäť požiadať občanov, aby pri zistení porušovania ustanovení § 23 ods. 1 a 2 zákona o cestnej premávke vodičmi, ktorí bránia v bezpečnom a plynulom prejazde miestnych komunikácií a chodníkov v obci iným osobám sa priamo obracali na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Miloslavove, Obchodná 1999/1, č. tel. 0961 570 005

Ďakujem za Váš podnet v prípade otázok sa prosím kedykoľvek ozvite želám pekný

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.