Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Využívanie športovísk

Vyriešený
Prijatý: 03.11.2021
Zodpovedaný: 29.12.2021
Autor: Anonym
Zodpovedal: Starosta obce

Podnet:

Dobrý deň pán starosta, chcela by som sa informovať dokedy budú deti vyhadzované z multifunkčného ihriska v Kalinkove len preto lebo si tam chcú zahrať futbal? Dokonca boli upozornené aby si zaplatili členské v SFC Kalinkovo a potom ho budú môcť využívať. Pokiaľ mi je dobre známe, chodia tam hrať futbal aj deti z iných klubov, vtedy to problém nie je. Taktiež keď vo večerných hodinách je navštevované adolescentmi.
1. Klub SFC Kalinkovo má danú plochu v prenájme ako ste ma informovali. Zistila som si, že nakoľko sa jedná o občianske združenie je výška nájmu mesačne symbolicky 1,-€.
V zmluve sa taktiež spomína, že ihrisko má aj o. i. slúžiť na športové využitie obyvateľov obce Kalinkovo. Ja aj moje deti tu máme trvalý pobyt.
2. Multifunkčné ihrisko, športový areál v priestoroch ZŠ. Tu chcem opomenúť, keď som vás v lete kontaktovala o jeho sprístupnenie v čase letných prázdnin, kedy deti z Kalinkova, museli chodiť do susednej obce Dunajská lužná na detské ihrisko, kde mi bolo vami oznámené že tam musí byť odborný dozor.
V zmluve o dielo uvádzate, že:" účelom výstavby objektu je zabezpečenie pre obyvateľov obce a návštevníkov obce vybudovanie športovej zóny, miesto pre rozvoj športu žiakov ZŠ a mládeže v danej obci.
3. Vo vašej analýze obce taktiež upozorňujete na dôležitosť športu ako takého a jeho podpory.
Preto sa Vás pýtam, ako majú deti v obci športovať, keď buď je niečo zamknuté alebo ich vyhadzujú. Myslím že v obci je viac športu chtivých detí, ktoré by uvedené možnosti využívali pokiaľ im budú poskytnuté.
Ďakujem za odpoveď


Odpoveď:

Dobrý deň,

Myslím si, že na dosť viditeľnom mieste, máme modul „podnet pre starostu“. Je zapracovaný priamo na našej stránke, pre pohodlie občanov, aby nemuseli chodiť na iné internetové stránky a mohli všetko nájsť na jednom mieste. Je tam aj archív všetkého, čo občania pridali ako podnet a kde im všetkým bolo vždy náležite odpovedané. Preto s Vami nemôžem súhlasiť, že nezverejňujeme podnety od občanov. Vyhadzovanie detí „ako ste to nazvala“ z multifunkčného ihriska v športovom areáli, ktorý má v prenájme futbalový klub SFC Kalinkovo, som preveroval u predsedu klubu. Bolo mi vysvetlené, že deti, ktoré sa nachádzajú na umelom ihrisku v čase, kedy sa začínajú podľa harmonogramu klubové tréningy, sú oslovené a v slušnosti poslané preč. Tak isto mi bolo vysvetlené, že okrem tréningových hodín, kedy používajú ihriská členovia klubu, môžu toto ihrisko používať aj nečlenovia a teda všetky športuchtivé deti z Kalinkova. Čo sa týka multifunkčného ihriska v areáli školy, tak isto nevidím problém aby toto ihrisko používali „športuchtivé“ deti, ale s podmienkou, že deti v čase športovania musia byť pod dozorom dospelých, nakoľko v areáli školy sa nachádzajú aj iné ihriská, predmety a iné veci, ktoré sú iba pre potreby žiakov základnej a materskej školy.

Ďakujem za Váš podnet v prípade otázok sa prosím kedykoľvek ozvite želám pekný deň

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.