Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stanovisko spoločnosti Západoslovenská distribučná

SÚBOR
Dátum: 16.02.2022
Autor: Zástupca starostu obce
Počet videní: 2356
Stanovisko spoločnosti Západoslovenská distribučná

Stanovisko spoločnosti Západoslovenská distribučná.

Spoločnosť Západoslovenská distribučná, a. s., sa od decembra minulého roka intenzívne zaoberá riešením výpadkov na linke V350, ktoré pociťujú predovšetkým obyvatelia Hamuliakova, Kalinkova a časti Šamorína. Časté výpadky sú spôsobené zvýšeným počtom nárazov vtákov do príslušného vedenia, ktoré následne spôsobujú medzifázové skraty. Tieto skraty trvajú od 0,5 s až po 90 s a na odbernom mieste sa prejavia ako jednorazové prebliknutia alebo krátke výpadky elektrickej energie.

Zvýšený počet výpadkov zaznamenávame v tejto oblasti od decembra minulého roka, kedy tu bolo lokalizované zimovisko labutí.

Spoločnosť Západoslovenská distribučná, a. s., zrealizovala viacero opatrení, aby počet výpadkov eliminovala. Na najkritickejší úsek vedenia boli v spolupráci s organizáciou Ochrana dravcov na Slovensku urýchlene nainštalované odkloňovače letu, ktoré pomáhajú zabraňovať nárazom vtákov do vedení.

Opatrenia boli prijaté aj na strane prevádzky zapojenia siete, čím sa znižuje rozsah postihnutých odberateľov na minimum. V najbližších dňoch vymeníme stredný vodič na vedení za izolovaný, čo by malo minimalizovať medzifázové skraty a tým aj krátkodobé výpadky.

V dlhodobom horizonte je uvedená lokalita zaradená do investičného plánu kabelizácie vzdušných vedení, čo by malo výrazne prispieť k ďalšiemu zlepšeniu tohto problému.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Stanovisko spolocnosti ZSD Veľkosť: 19.3 kB Formát: pdf Dátum: 16.2.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.